mandag 3. oktober 2011

Oppdretterseminar

Lørdag til søndag har vært stappet med hundeprat for jeg har vært på oppdretterseminar arrangert av styret i rasegruppa for Jack Russell Terrier.
Jeg har ingen planer om å bli oppdretter for jeg trives best med hannhunder, og det er et fryktelig stort ansvar å være oppdretter. Men jeg er kanskje over gjennomsnittet interessert i rasen.
Lørdag så var det Helge Kvivesen - dommer for gruppe 3 og oppdretter. På planen stod det: Anatomi & bevegelser, gjennomgang og forståelse av rasestandard, seleksjon og kombinasjon av avlsdyr.

Alle følger nøye med da Helge snakkerHelge var veldig hyggelig og en super foreleser. Forklarte ting veldig godt og det var en veldig god tone mellom han og deltagerne. Tror nok de fleste fikk flere aha opplevelser og alle som var der er kanskje blitt veldig gode på å se vinkler, overlinjer osv.
Det ble en lang dag, men jeg syns vi hadde det veldig hyggelig gjennom hele dagen og kvelden.
Pekko oppførte seg veldig bra når vi hadde seminar og han var stille på hotell rommet, men når jeg kom tilbake etter middagen for å lufte møtte Pekko meg i døra. Han satt i buret når jeg gikk, så han har tygd seg ut og lagd ett passe stort hull å snike seg ut av.
På natta fikk han lov til å være skikkelig hotell hund og sove i senga. : )

Etter noen timers søvn, var det relativt tidlig opp på søndag og ny dag på seminar.
Da var det Harald Grøndahl som var fagansvarlig for hund på Kripos som skulle snakke om mentalitet og bruksegenskaper, testing av valper, seleksjon og kombinasjon av avlsdyr.

Igjen en dyktig foreleser som kom med mye vettugt. Han hadde ikke så mye erfaring med jacken, kun det lille han hadde fått lest seg til.
Som han sa, han kunne stått og snakket om mentalitet, bruksegenskaper osv. i flere dager.
Han tok lille Bjarne fra Kennel Smackjack som var ca. 4 mnd (hvis jeg husker riktig) for å vise og ikke minst se selv hva han ville gjøre når han kastet en sammenrullet papirbit bortover på gulvet. (Dette er en del av en valpebeskrivelse) Som en ekte jack, løp han bort til papirbiten, tok den opp og løp videre. : )
Pekko ble tatt fram for å se om han var villig til å leke/ ha drakamp. Han lekte og ikke noe problem med at en fremmed lekte med han. Leken ble kastet bortover gulvet, Pekko løp kjapt etter men kom ikke tilbake. : ) Harald (foreleseren) var veldig opptatt av grepet til en hund og var opptatt at sine egne hadde et godt grep. Han fikk låne en gummileke av noe slag, så det ble ikke en sånn drakamp som det ville blitt ved en skinnfille.

Siden Pekko hadde lagd seg en egen åpning på buret, så var han ikke i buret sitt etter lunsjen. Når jeg nærmet meg kursrommet, så hørte man bjeffing fra de andre som satt i bur der inne.. Skjønte jo med engang hvorfor de bjeffet. Pekko hadde vært å rotet i søpla og løp rundt for å prøve å få til litt lek med de andre.. Han storkoste seg.

Det har vært en veldig lærerik og sosial helg, men man blir også veldig sliten etter en sånn helg. Søndag kveld surret det rundt i hodet og det ble en veldig tidlig kveld.

Nicko har vært med mamma og pappa på hyttetur til Samsjøen(?) og storkost seg der. Vært ute hele dagen og har fått servert frokost. Nemlig en brødskive med leverpostei, kuttet opp i biter og matet. I tillegg til hans egen mat. Sånn passe bortskjemt med andre ord.

Pekko har endelig fått Back on Track dekkenet og han er ordentlig søt i det. Første gang han fikk det på seg, syns det egentlig var noe tull. Tøffe gutter bruker ikke klær. Nå har han hatt det på seg noen få ganger til og det er helt greit å bruke det.


I dag har vi vært på agility trening og Pekko gikk veldig bra. Allèslalomen har jeg satt såpass nærme at han er borte i pinnene, men ikke helt slalom enda. Men syns fremgangen og farta er bra der. Tok litt møne felt, samme der, full fart, men syns det var veldig bra. Vi (kremt, jeg) bommet bare en gang.
Sitt og bli begynner å bli bra, men enkelte ganger er han litt lett i rompa. Men gikk forbi 3 hinder før jeg ropte på han. Han ble også sittende da en annen kastet ball til sin hund. Veldig bra!

Nicko fikk kjørt seg litt han og, og veldig fornøyd med hvordan jeg fikk styrt han inn, mellom og ut i boksen. Fikk til noen bra krysninger også. Alt i alt, en veldig bra trening.

Og som dere ser under her, har jeg fått veldig god hjelp av Kjersti til å få en Facebook liker knapp, så lik i vei folkens og ikke vær beskjedne i kommentar feltet. : )    Masse tusen takk igjen Kjersti!! : )

1 kommentar: